MAE al României anunță că un diplomat al Ambasadei Federației Ruse la București a fost declarat persona non grata

Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat, vineri, că un diplomat al Ambasadei Federației Ruse la București, declarat persona non grata pe teritoriul României, scrie G4Media.ro

”Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a unui diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, pentru activități care contravin prevederilor Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice. Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 24 mai 2024, în cursul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu, a însărcinatului cu afaceri al Federației Ruse la București”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

În context, amintim că un cetățean român a fost reținut pentru trădare în favoarea Rusiei. Este acuzat că din 2022 a supravegheat obiective militare românești și NATO, a făcut fotografii și le-a transmis către diplomați din Ambasada Rusiei.

Total
0
Shares
Total
0
Share