Alte știri

MAEIE: Suportul acordat de București demonstrează încă odată solidaritatea României cu Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ajutorul acordat de autoritățile de la București, demonstrează a câta oară solidaritatea României cu Republica Moldova și este un exemplu al importanței deosebite a parteneriatului strategic dintre țările noastre, a legăturilor temeinice și trainice de prietenie care ne leagă. Este mesajul transmis de ministrul Afacerilor Exeterne și Integrării Europene, Oleg Țulea, delegației României, condusă de ministrul român al afacerilor externe Bogdan Aurescu.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Delegația a sosit la Chișinău cu o importantă misiune de sprijin pentru sistemul de sănătate al țării noastre în combaterea pandemiei de COVID-19 si anume detașarea în Republica Moldova a unei echipe formată din  44 de  medici și donarea unui lot impunător de echipamente medicale și medicamente, necesare pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

În cadrul ceremoniei de transmitere a asistenței medicale, Oleg Țulea a mulțumit medicilor și autorităților române pentru reacția promtă la solicitările Guvernului, pentru sprijinul valoros și deschiderea de care dau dovadă în această perioadă dificilă pentru țara noastră. ”Acest suport vine într-o perioadă complicată nu doar pentru Republica Moldova. Acest suport este oferit în timpuri complicate și pentru România. În această luptă, stimați medici, sunteți în prima linie de apărare, iar efortul pe care îl depuneți este enorm. Știm bine cât de necesară este prezența Dumneavoastră la locul de muncă. Faptul că ne dați o mână de ajutor aici este întruchiparea binelui”, a afirmat ministrul.

loading...

Comments are closed.