Social

MAEIE susține participarea tinerilor din Republica Moldova la programele oferite de Colegiul Europei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene participă pentru cel de-al 8-lea an consecutiv la coordonarea procesului de selecție a candidaților din Republica Moldova pentru bursele de studii postuniversitare la Colegiul Europei. Anul acesta, din cauze pertinente pandemiei, procesul dat se desfășoară în regim de videoconferință.

Astfel, în perioada 15 – 16 martie, Comisia națională de selecție s-a întrunit în etapa finală de intervievare a studenților moldoveni, care își vor continua studiile în următorul an academic 2021 – 2022 în campusurile din Bruges și Natolin ale Colegiului Europei. Candidații care urmează să fie calificați pentru bursele de studii la Colegiul menționat vor fi determinați pe baza mediilor lor academice, calificărilor și performanțelor.

Colegiul Europei este o universitate privată, fondată în 1949 la Bruges, Belgia, care în 1992 şi-a creat un nou centru la Natolin, Polonia. Universitatea este considerată una dintre cele mai vechi şi prestigioase instituții de studii postuniversitare din UE, care se bazează pe o rețea extinsă de contacte în instituțiile europene, administrațiile naționale, organizațiile internaționale, universitățile europene și cercurile profesionale. Scopul principal al Colegiului Europei este de a pregăti studenții masteranzi pentru serviciul public antrenat în realizarea proceselor de integrare europeană.

loading...

Comments are closed.