Alte știri

MAI confirmă că a recepționat adresarea lui Cavcaliuc și urmează a fi transmisă la Procuratura Anticorupție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul PACE a transmis organelor de anchetă materialele privind schemele de corupție ale unor politicieni. 

Potrivit liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, în acțiunile candidatului de pe lista PAS Boris Marcoci există suspiciuni de corupție. De asemenea, acesta a cerut să fie verificată implicarea în această schemă a primarului de Bălți, Renato Usatîi și a unuia dintre adjuncții săi, Nicolai Grigorișin, precum și legalitatea licitațiilor de achiziții publice, câștigate de 6 companii în toate primăriile cu legături în partidul lui Usatîi.

MAI a confirmat că a recepționat adresarea lui Cavcaliuc și urmează a fi transmisă la Procuratura Anticorupție.

„Ministerul de Interne a recepționat adresarea din partea domnului Cavcaliuc și noi avem nevoie de câteva zile pentru a examina cele expuse în scrisoare, în același timp, pe liniile care țin de competențele altor organe precum ar fi Procuratura Anticorupție, noi o să le transmitem materialele, deocamdată noi examinam tot ce ține de competențele MAI. Această procedură ar putea dura nu mai mult de două trei zile,” a declarat pentru Telegraph Moldova consilierul în comunicare al ministrului de Interne, Iulian Berco.

Liderul PACE a atras atenția publicului, după ce a anunțat că va deferi justiției 30 de actuali și foști demnitari – deputați și miniștri, pentru acte de corupție, dar și după ce a demonstrat că pe listele unor partide sunt candidați narcomani, dar și care sunt bănuiți de trucare a licitațiilor de achiziții publice.

PACE cere ca implicarea candidatului PAS Boris Marcoci și a primarului de Bălți, Renato Usatîi și a unuia dintre adjuncții săi, Nicolai Grigorișin în acțiuni despre care există suspiciuni de corupție să fie investigată fără amânare, competent și imparțial. 

Totodată, PACE s-a adresat organizațiilor internaționale pentru a opri dezmățul direcționat împotriva lui Cavcaliuc și a partidului condus de acesta, venit din partea procuraturii și politicienilor.

loading...

Comments are closed.