Mai multe aeroporturi din Franța evacuate după noi alerte cu bombă

Aeroporturile regionale din Franța au fost evacuate din nou joi, în urma unor amenințări cu bombă. Aeroporturile vizate sunt Bordeaux, Nantes, Lille și Montpellier. Zborurile au fost deviate și se așteaptă din nou întârzieri majore pe tot parcursul zilei. Poliția și serviciile de dezamorsare a bombelor se află la fața locului, relatează Le Figaro.

„Operațiunea de deminare efectuată de serviciile statului s-a încheiat la ora 11.50, permițând angajaților și pasagerilor să se întoarcă treptat la terminal. Traficul va putea fi reluat acum”, a precizat aeroportul Nantes Atlantique.

Același lucru este valabil și pentru Lille, unde aeroportul a putut fi redeschis „treptat” cu puțin timp înainte de prânz, după ce alerta a fost ridicată. Două zboruri au trebuit să fie deviate și se așteaptă întârzieri pentru pasageri, avertizează aeroportul.

Miercuri fusese deja evacuat un număr de cincisprezece terminale în toată Franța. „Aceste alarme false nu sunt glume proaste. Sunt infracțiuni penale. Ele vor fi pedepsite”, a declarat ministrul Transporturilor, Clément Beaune, pe X (fostul Twitter). Omologul său de la Ministerul Justiției, Éric Dupond-Moretti, i-a calificat pe autorii acestor alerte false drept „mici clovni”, precizând că aceștia vor fi „găsiți” și „pedepsiți”.

Miercuri, aceste alerte false cu bombă au dus la anularea unui total de 130 de zboruri și la numeroase întârzieri.

Total
0
Shares
Total
0
Share