Alte știri

Mai multe documente falsificate, depistate la frontiera moldo-română

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un moldovean este documentat pentru deținerea permisului de conducere cu semne de falsificare, iar un cetățean al Ucrainei pentru certificatul de înmatriculare neautentic. Și o moldoveancă a rămas fără testul negativ la Covid-19 după ce s-a identificat neveridicitatea acestuia. Incidentele au fost consemnate la hotarul moldo-român.

În punctul de trecere Cahul s-a apropiat un Mercedes Sprinter ce efectua curse de pasageri. Unul din conducătorii auto a prezentat permisul de conducere românesc. La prima examinare, polițistul de frontieră a identificat lipsa elementelor de protecție asupra permisului. Audiat, bărbatul de 35 de ani a declarat că persoana care l-a ajutat cu obținerea cetățeniei i-a propus și perfectarea permisului de conducere înscriindu-l la școala auto. Întrucât a parcurs toate etapele pentru obținerea acestuia, moldoveanul s-a arătat uimit de cele depistate.

Și un certificat de înmatriculare, care ar fi emis de autoritățile ucrainene a fost ridicat după ce șoferul, și el ucrainean de origine, a prezentat actul pentru autorizarea intrării în Republica Moldova. Bărbatul cunoștea despre neveridicitatea actului pentru că a apelat la ajutorul unei persoane terțe în vederea perfectării acestuia. Cel original a fost ridicat de către organele de drept din Bulgaria după ce a încălcat regulile de circulație.
Ca urmare, mijlocul de transport a fost indisponibilizat în parcarea sediului SPF Giurgiulești.

Tot în punctul de trecere Giurgiulești – Galați, în urma controlului suplimentar a fost depistat printre lucrurile personale ale unei pasagere raportul testului medical negativ la Covid 19. Întrebată, locuitoarea raionului Ceadîr-Lunga nu a recunoscut că l-ar fi obținut ilegal. Însă, rezultatele verificărilor au demonstrat contrariu.

Cazurile au fost înregistrate, iar documentele ridicate au fost transmise către realizarea expertizei tehnico-juridice. Persoanele documentate riscă sancțiune penală conform art. 361 al Codului Penal.

loading...

Comments are closed.