Alte știri

Mai multe fiole de ser antibotulinic au fost transmise de urgență din Republica Moldova în România

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din Republica Moldova a îndeplinit o misiune de transportare urgentă a mai multor fiole de ser anti botulinic necesare pacienților din România. Intervenția a fost realizată în noaptea de 24 spre 25 iulie 2021 de un echipaj SMURD din cadrul Direcție regionale căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău.

În baza unei solicitări a Direcției Generale Urgențe Medicale a Ministerului Afacerilor Interne din România de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova au fost oferite mai multe fiole de ser pentru a fi transmise României.

Fiolele au fost ridicate de un echipaj SMURD din Republica Moldova și transportate la frontieră, vama Albița. Aici serul a fost  preluat de un echipaj SMURD Iași pentru a fi transmis ulterior la Spitalul de Boli Infecțioase nr.2 Arad pacienților internați care au nevoie de tratament.

Conform datelor IGSU aceasta este a patra misiune transfrontalieră realizată de instituție pentru acordarea ajutorului în tratarea bolilor infecțioase cu ser anti botulinic tip A, B, E pentru România.

loading...

Comments are closed.