Mai multe instituții de învățământ profesional tehnic vor beneficia de finanțare complementară de 18 mln de lei

Mai multe instituții profesional tehnic din țara noastră vor beneficia de finanțare complementară din bugetul de stat în valoare de 18 milioane de lei (900 mii de euro). Resursele vor fi utilizate pentru îmbunătățirea condițiilor de studii și de trai în cămine.

Secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), Galina Rusu, a declarat astăzi că volumul resurselor financiare alocate în acest sens a crescut în ultimii ani. Banii repartizați contribuie la îmbunătățirea condițiilor de studii și de trai pentru tinerii care aleg să continue studiile în învățământul profesional tehnic, aceștia fiind utilizați pentru modernizarea unor blocuri de studii, cămine, săli de sport și cantine, dotarea cu tehnică modernă a laboratoarelor de instruire.

Din cele 18 milioane de lei alocate din bugetul de stat urmează a fi implementate proiecte de reparație a acoperișului unor instituții de învățământ profesional tehnic, reparații în cămine, lucrări de termoizolare a blocurilor, instalarea sistemelor fotovoltaice, reinstalarea rețelelor electrice.

La repartizarea resurselor financiare pentru finanțarea complementară se ține cont de numărul de elevi din instituție și gradul de utilizare a imobilelor. O altă condiție este ca planul de admitere pentru anul curent de studii cu finanțare bugetară să fie realizat în proporție de cel puțin 85%.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, la începutul anului curent de studii în țara noastră activau 88 de instituții de învățământ profesional tehnic, dintre care 13 centre de excelență, 37 de colegii și 38 de școli profesionale. Numărul total de elevi care studiau în acestea a constituit 46,1 mii de persoane.

Total
0
Shares
Total
0
Share