Actualitate

Mai multe ONG-uri cer stoparea discriminării cadrelor didactice nevaccinate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șapte ONG-uri “cer stoparea discriminării cadrelor didactice nevaccinate”. Reprezentanții acestor asociații au subliniat, într-o conferință de presă, că “este inadmisibil” faptul că autoritățile statului obligă angajații din educație, care nu sunt vaccinați, să suporte cheltuielile pentru testarea anti-COVID la fiecare două săptămâni, relatează primul.md.

Ei cred că această decizie este una ilegală și contravine mai multor legi interne și acorduri internaționale la care țara noastră este parte. ONG-urile au cerut autorităților să-și schimbe decizia.

Ieri Sindicatele în Educație și Știință au criticat decizia autorităților din medicină de a obliga pedagogii să facă teste anti-COVID din banii proprii la fiecare 14 zile. Într-o declarație publică, sindicatele subliniază că toți pedagogii achită polița de asigurare medicală și trebuie să beneficieze de teste gratuite. Mai mult, subliniază sindicaliștii, sînt persoane cărora le este contraindicată vaccinarea, iar obligativitatea de a face test este un abuz.  Astăzi, Biroul Executiv a semnat o declarație adresată Autorităților din Sănătate.

Amintim  că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a condamnat decizia anti-socială a autorităților centrale, care obligă toți angajații din domeniul educației să facă teste anti-COVID-19 din banii proprii la fiecare două săptămâni. PSRM a cerut insistent guvernării să-și revizuiască decizia de a obliga persoanele nevaccinate din domeniul educației să plătească din bani proprii testele anti-COVID-19.

loading...

Comments are closed.