Social

Mai multe persoane au protestat în fața Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani

Pinterest LinkedIn Tumblr

În seara zilei de 23 ianuarie curent, mai multe persoane au protestat în fața Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, transmite Timpul și Ziarul Național, citate de Telegraph.md

Potrivit surselor, protestatarii au scandat în fața instanței de judecată împotriva ”abuzurilor comise de procurori” în dosarul ”Pro Imobil Grup” S.R.L., intentat de PCCOCS, cauza penală nr.2019670031.

Prin ordonanța din 22 februarie 2019, persoanele vizate sunt  examinate pentru ”săvârșirea infracțiunii prelungite de evaziune fiscală a întreprinderii, prin includerea intenționată în documentele contabile, fiscale și financiare, a unor date vădit denaturate privind veniturile și cheltuielile, prin tăinuirea intenționată a unor obiecte impozabile, suma cumulativă a impozitului, taxei prevăzute de Codul fiscal, aferente unui an fiscal depășind 100 de salarii medii lunare pe economie prognozare, stabilite prin HG în vigoare la momentul săvârșirii faptei, de mai multe persoane, în calitate de organizator și autor”.

Vlad Musteață, CEO al ”Pro Imobil Grup” S.R.L., susține că dosarele penale au fost intentate la comanda PDM, fiind efectuate presiuni în vederea preluării afacerii sale.

”Există, într-adevăr, anumite dosare penale, apărute la comanda unor apropiați ai fostei guvernări și care sunt active până în prezent. De fapt, dacă o să analizați atent acele dosare, o să vedeți clar că eu am fost inclus artificial în ele, nefiind dovezi sau indicii clare ce mă vizează.

Pur și simplu, cineva tare își dorește să mă sperie, să mă preseze astfel. Aceste dosare m-au făcut să trăiesc perioade extrem de complicate, la fel a fost și pentru familia, apropiații mei și chiar pentru partenerii mei. Oricum, ceea ce nu ne omoară, ne face mai puternici”, a menționat Musteață în cadrul unui interviu din septembrie 2019.

Telegraph.md menționează că procurorul general al Republicii Moldova a dispus efectuarea unor controale la PCCOCS, iar în privința procurorului Dorin Compan, fostul șef interimar al PCCOCS, a fost intentară o cercetare disciplinară.

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.