Mai multe silozuri de grâne și depozite, avariate în urma atacurilor ruse asupra unui port ucrainean

Silozuri de cereale și depozite au fost avariate în atacuri ruse cu drone în timpul nopții asupra unuia dintre porturile Ucrainei pe Dunăre, a anunțat miercuri guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, scrie Agerpres.ro

„Au atacat regiunea Odesa de două ori noaptea trecută cu drone de atac. Principala țintă o reprezintă portul și infrastructura pentru cereale din sudul regiunii. În urma lovirii inamicului, au fost avariate depozite și depozite de cereale. Incendiile survenite au fost stinse rapid”, a declarat Kiper pe aplicația Telegram.

Guvernatorul nu a specificat care port a fost atacat. Ucraina are două porturi principale la Dunăre – Reni și Ismail. Ambele au mai fost atacate.

Astăzi, la ora 1:20, a fost declarată o alertă aeriană în mai multe regiuni ale Ucrainei din cauza riscului de atac cu drone. Forțele Aeriene au informat că mai multe drone „Shahed” se deplasează peste Marea Neagră în direcția sudului regiunii Odesa, scrie Unian. Potrivit sursei, un grup mare de drone kamikaze se deplasa în direcția Ismail. Locuitorii cartierului au fost îndemnați să rămână în adăposturi.

Pe de altă parte, ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar, a declarat că forțele ucrainene au stabilit poziții la periferia comunei Urojaine după recapturarea localității din regiunea Donețk de la forțele ruse. „Urojaine eliberată. Apărătorii noștri au stabilit poziții la periferie”, a scris Maliar pe Telegram.

Reuters nu a putut verifica informația din alte surse, iar Rusia nu a comentat momentan.

În ultimele zile, s-au dus lupte grele în interiorul și în jurul localităților Urojaine și Staromaiorske, aflate la circa 80 de kilometri sud-vest de Donețk, aflată sub ocupație rusă.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share