Mai mulți experți internaționali se vor aduna în Chișinău pentru a găsi soluții împotriva secetei

Republica Moldova va fi gazda Conferinței Interregionale privind Seceta și Neutralitatea Degradării Terenurilor, care va avea loc în perioada 22-24 aprilie 2024 la Chișinău, la hotelul Jolly Alon. Evenimentul este organizat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) în parteneriat cu organizații internaționale relevante.

Scopul conferinței este de a reuni experți din Europa Centrală și de Est, Mediterana de Nord și Asia Centrală pentru a discuta despre impactul secetei asupra regiunii, a elabora strategii de combatere a secetei și de adaptare la schimbările climatice, precum și pentru a consolida cooperarea internațională în acest domeniu.

“Seceta este una dintre cele mai presante probleme cu care se confruntă Republica Moldova și regiunea noastră”, a declarat șeful SHS, [nume șef]. “Această conferință va oferi o platformă importantă pentru experți din diferite țări pentru a-și împărtăși experiența și a identifica soluții comune la această problemă.”

La conferință vor participa experți din ministerele mediului, agriculturii și resurselor de apă, precum și din instituții de cercetare și organizații non-guvernamentale. De asemenea, vor fi prezenți reprezentanți ai organizațiilor internaționale, cum ar fi Organizația Meteorologică Mondială (OMM) și Convenția Cadru a Națiunilor Unite pentru Combaterea Deșertificării (UNCCD).

În cadrul conferinței vor fi organizate sesiuni plenare, prezentări tematice, mese rotunde și ateliere de lucru. De asemenea, va fi organizată o expoziție unde vor fi prezentate cele mai noi tehnologii și soluții pentru combaterea secetei.

Rezultatele discuțiilor de la conferință vor fi incluse într-un raport final care va fi disponibil publicului larg. De asemenea, vor fi formulate recomandări pentru politicile naționale și regionale privind combaterea secetei și adaptarea la schimbările climatice.

Total
0
Shares
Total
0
Share