Alte știri

Mai mulți polițiști au participat la un curs de instruire privind tehnicile de utilizare a echipamentului de marcare a armelor

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 9-10 noiembrie 2020 mai mulți polițiști au participat la un curs de instruire privind tehnici de utilizare a echipamentului de marcare a armelor, organizat de către Centrul Europei de Sud-Est și de Est pentru controlul Armelor Mici și Armamentului Ușor (SEESAC). 

Pe parcursul a două zile, ofițerii Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP au fost instruiți de un expert internațional, referitor la modalitatea de utilizare a echipamentului de marcat, posibilitățile tehnice ale acestuia și regulile de securitate în timpul acțiunii fasciculului laser. 

Conform directivelor europene privind controlul achiziționării și deținerii de arme, Poliția va efectua marcarea armelor importate legal și a celor dezactivate. Aceasta va contribui la urmărirea armelor și a componentelor esențiale ale acestora, de la fabricant până la cumpărător, pentru a ajuta autoritățile în procesul de detectare, investigare și analizare a fabricării ilicite și a traficului ilicit.

Citește și: Începând de astăzi, ANSA va desfășura Campania a II-a de vaccinare antirabică a vulpilor. Ce trebuie să cunoască cetățenii

loading...

Comments are closed.