Maia Sandu a avut astăzi discuții cu doi miniștri din Guvernul PAS

Președintele Maia Sandu a avut astăzi discuții cu ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, și cu ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, pe teme de securitate națională și reforme în justiție. Ambii oficiali sunt membri ai Guvernului PAS.

În cadrul întâlnirii cu ministrul Apărării, președintele a subliniat importanța eforturilor de menținere a păcii și de creștere a rezilienței instituțiilor în contextul conflictului din țara vecină. „Republica Moldova este un stat neutru, consfințit în Constituție, și toate acțiunile noastre în domeniul apărării respectă acest principiu. Trebuie să fim capabili să protejăm pacea și siguranța acasă. Avem obligația de a construi o armată națională modernă, dotată corespunzător, de care cetățenii să fie mândri”, a declarat președintele.

În discuțiile cu ministrul Justiției, președintele a remarcat că lupta împotriva corupției și construirea unui sistem de justiție puternic și integru sunt esențiale pentru crearea unei societăți juste în Moldova și pentru procesul de aderare la Uniunea Europeană. „Este necesar ca justiția să se curețe și să asigure egalitatea în fața legii. Este nevoie de integritate profesională și curaj din partea judecătorilor și procurorilor”, a afirmat președintele. De asemenea, a subliniat că eliminarea corupției necesită timp și pași hotărâți pentru a construi o societate democratică.

Președintele a apreciat eforturile Armatei Naționale de a-și spori capacitățile de apărare și contribuția la pacea și securitatea regională, menționând profesionalismul militarilor în operațiunile de menținere a păcii. „Republica Moldova este o țară pașnică, care nu amenință pe nimeni. Vrem să avem parteneri care ne respectă suveranitatea și integritatea teritorială și ne ajută să devenim un stat puternic. Obiectivul nostru de țară – aderarea la Uniunea Europeană – pornește de la garanția păcii”, a concluzionat președintele.

Total
0
Shares
Total
0
Share