Alte știri

Maia Sandu a avut o întrevedere cu preşedintele Italiei în cadrul vizitei la Roma

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele Maia Sandu anunţă că vizita oficială la Roma a început cu o discuţie foarte bună cu Preşedintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella. „Am vorbit despre stadiul actual al cooperării bilaterale, despre prietenia care leagă ţările noastre şi mi-am exprimat determinarea de a dezvolta în continuare relaţii bune de parteneriat cu Italia”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Am făcut un schimb de păreri despre situaţia politică din Republica Moldova în perioadă electorală curentă, accentuând că prioritatea noastră este ca scrutinul să fie unul liber şi corect. În ceea ce priveşte pandemia Covid-19, am menţionat că mizăm pe deschiderea autorităţilor italiene în sensul simplificării condiţiilor de călătorie a cetăţenilor noştri în Italia, inclusiv în baza unui certificat recunoscut de statele membre ale UE. De asemenea, am abordat subiectele de pe agenda regională şi europeană, menţionând că mizăm pe susţinerea Italiei la Bruxelles. În special, avem nevoie de sprijin în atingerea obiectivelor stipulate în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană şi în consolidarea Parteneriatului Estic”, notează Maia Sandu.

Aceasta mai anunţă că „un subiect important al discuţiei a vizat comunităţile de moldoveni din Italia, problemele cu care se confruntă diaspora şi felul în care aceasta poate contribui la buna cooperare dintre ţările noastre”.

„Am mulţumit, în context, pentru efortul partenerilor italieni de a finaliza negocierea unui document aşteptat de mulţi concetăţeni – Acordul în domeniul securităţii sociale între Republica Moldova şi Republica Italiană – şi de a pregăti semnarea lui cu ocazia vizitei mele la Roma. Am vorbit cu domnul Matarella şi despre relaţiile economice şi comerciale dintre ţările noastre, dezvoltate pe parcursul celor 29 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice, precum şi despre posibilitatea de a le amplifica şi de a extinde domeniile de interes investiţional. Mai multe investiţii înseamnă mai multe locuri de muncă, mai multe contribuţii bugetare, deci şi o ţară mai bogată. Preşedintele Sergio Mattarella m-a asigurat că Italia va rămâne un susţinător activ al Republicii Moldova. Am convenit să menţinem un dialog dinamic, prilej cu care l-am invitat pe omologul meu italian să viziteze ţara noastră”, a mai scris Maia Sandu.

Citește și: Un partid din Moldova „se scaldă” în donații în această campanie electorală. Ultimatumul impus de CEC

loading...

Comments are closed.