Maia Sandu a felicitat azerii din Moldova care sărbătoresc astăzi Novruzul

Sărbătoarea Novruz datează de peste 3 000 de ani și, din septembrie 2009, face parte din Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO, iar din februarie 2010 Adunarea Generală a ONU a declarat ziua de 21 martie Ziua Internațională a Novruzului.

Sărbătoarea înseamnă puritate și valori umane eterne, înseamnă unitate în familie și în comunitate, înseamnă tradiții culturale promovate și perpetuate în timp. Cu acest prilej, președintelee Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare pentru comunitatea azerilor de la noi.

„Primăvara astronomică a intrat în drepturi, iar odată cu ea și bucuria în inimile azerilor din întreaga lume, care marchează Novruz Bayram – sărbătoarea păcii și armoniei, a reînvierii naturii și a speranțelor într-un an prosper și luminos. Felicit comunitatea azerilor din Republica Moldova și pe cei care sărbătoresc Novruzul, cu prilejul frumoasei și înnoitoarei sărbători. Să vă fie casa loc de întâlnire pentru toți cei dragi, iar sufletele deschise pentru bunătate și lumină. „Novruz bayramınız mübarək olsun!” Fie ca sărbătoarea voastră a Novruzului să fie fericită!”, a spus președintele.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share