Maia Sandu a participat la Recensământul populației și locuințelor 2024

Președintele Maia Sandu a participat la Recensământul populației și locuințelor 2024 și i-a îndemnat pe toți cetățenii să participe, să fie amabili cu recenzorul și să răspundă corect la întrebări.

Șefa statului a menționat că rezultatele colectate de Biroul Național de Statistică vor ajuta statul să distribuie resursele corect și în funcție de necesități.

”Recensământul se desfășoară o dată la 10 ani și ne ajută să aflăm câteva informații utile: cât de mare este populația țării, câți oameni trăiesc în diferite localități, câte case sunt conectate la gaz, apă și canalizare, ce ocupație și nivel de studii au cetățenii și altele”, a precizat Maia Sandu.

Șefa statului a mai specificat că informațiile colectate sunt confidențiale și protejate prin lege. De asemenea, Președinta Maia Sandu a menționat că recenzorii vor bate la ușile cetățenilor până în data de 7 iulie și că interviul durează aproximativ 10 minute.

”Le mulțumesc tuturor recenzorilor pentru efortul imens și răbdare. Le mulțumesc tuturor cetățenilor care participă la recensământ și înțeleg că astfel contribuim cu toții la îmbunătățirea condițiilor de viață în Moldova. Participă la recensământ! Fiecare om și casă contează!”, a mai punctat șefa statului.

Conform BNS, până la finele zilei de 30 mai 2024, în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 2 milioane 167 mii de persoane.

Total
0
Shares
Total
0
Share