Actual

Maia Sandu a rămas rece la solicitările fotbaliștilor: FMF riscă amenzi dure din partea UEFA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Azi dimineață, Federația Moldovenească de Fotbal a anunțat cluburile din țară că în urma deciziei de ieri a CNESP au fost suspendate toate meciurile de fotbal, inclusiv cele programate anterior și coordonate cu UEFA.

“În atenția cluburilor de fotbal și a organizatorilor meciurilor de fotbal!

În urma deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, au fost suspendate toate competițiile naționale de fotbal pentru o perioadă nedeterminată.

Despre reluarea competițiilor vom anunța în timp util”, este anunțul menționat.

Deoarece nu au fost ascultați de Guvern și CNESP, reprezentanții FMF s-au adresat după ajutorul președintelui Maia Sandu, problema fiind discutată astăzi în cadrul unei ședințe la Președinție, însă care nu a fost comunicată publicului.

În timpul ședinței, FMF a informat conducerea statului că Federația riscă amenzi enorme din partea UEFA, se va pierde la masa verde, Naționala Moldovei va rata puncte în clasamentul UEFA, iar Federația și posturile TV vor pierde venituri de mii de Euro, bani pe care ar fi trebuit să-i încaseze sub formă de drepturi de retransmitere a meciurilor și din publicitate. Totodată, reprezentanții Federației au mai tras și atenția asupra faptului că meciurile suspendate prin hotărârea CNESP urmau să aibă loc fără spectatori, iar riscul de răspândire a infecției COVID-19 avea să fie la minim.

În pofida tuturor argumentelor, președintele Maia Sandu a rămas rece la solicitările fotbaliștilor și a răspuns cu vestita frază: “Nu este atribuția Președinției!”. Informația a fost confirmată de unele surse.

Puși în situație și abandonați de Președinte, Guvern și CNESP, cei de la FMF se gândesc să mute locația meciurilor. Astfel, se examinează posibilitatea, ca meciurile suspendate de Chișinău să fie jucate la Tiraspol, în pretinsa capitală regiunii separatiste din stânga Nistrului, pe un stadion certificat de UEFA. Măsura radicală este pentru a evita sancțiunile fotbalistice și pierderile financiare.

loading...

Comments are closed.