Politic

Maia Sandu, afectată de alegerile din Hâncești și de candidatura Olesei Stamate, susține un Doctor în științe politice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu este afectată de alegerile din Hâncești, în special de susținerea candidatei Olesea Stamate în cursa pentru ocuparea fotoliului parlamentar din Circumscripția respectivă. De această părere este Aurelia Peru, Doctor în științe politice, transmite Telegraph.md

Potrivit Aureliei Peru, scandalul candidaților PAS pentru parlamentarele din Hâncești este un semnat prost pentru Maia Sandu, demonstrându-se că unele decizii în partid sunt luate ”în plină solitudine”, izolate de restul activului din partid și fără consultarea membrilor din teritoriu sau a liderilor regionali.

Mai mult, Peru atrage atenția și la susținerea candidatei Olesea Stamate de către PAS, care demonstrează că Maia Sandu nu-și asumă eroarea ce a dus la căderea Guvernului său.

”Desemnarea ex-ministrului Justiției, Stamate, pentru alegerile parlamentare parțiale confirmă faptul că prima doamnă a PAS-ului așa și nu-și asumă eroarea pentru „asumarea răspunderii” și ulterioara eliminarea de la putere. O fi un fel de „consecutivitate””, a scris Peru, Doctor în științe politice, fosta consilieră a președintelui Nicolae Timofti.

Nu în ultimul rând, fosta consilieră prezidențială a menționat și despre alegerile prezidențiale din toamnă, subliniind că topul prezentat de un portal de știri și analize ar putea fi afectat de un alt candidat, probabil de unul unionist, care ar putea fi în stare să obțină și susținerea altor formațiuni politice.

”Amintesc că liderul PUN, Octavian Țâcu, declarase deja, într-un context, că va candida în alegerile prezidențiale. Nu cred că Ana Guțu, membră PUN, va degreva din funcția de Secretar de stat, în Guvernul de la București, pentru a participa în prezidențiale. În schimb, transferul de imagine al liderilor politici de peste Prut va fi una din tacticile aplicate de PUN. De asemenea, ar trebui să nu omitem din ecuația prezidențialelor-2020 participarea Blocului unioniștilor, care încercă să devină o entitate vizibilă în viața politică. Mai mult, nu exclud faptul că marea surpriză ar putea veni anume din direcția unioniștilor, dacă vor putea nominaliza un candidat „nou-nouț”, fără „antecedente” în prezidențiale. În cazul în care acest X va fi un apartinic, de o popularitate mai mare decât cea a lui A. Năstase, PA l-ar putea susține. Cel puțin, Năstase nu a exclus posibilitatea identificării unui candidat „fără de partid”. Sau poate această declarație a fost un semnal codificat că nu va fi în spatele liderul PAS?”, a mai notat Peru cu privire la alegerile prezidențiale.

Telegrpah.md amintește că pentru fotoliul de deputat din Circumscripția 38 – Hânceșți candidează tocmai doi membri ai PAS. Astfel, Olesea Stamate este susținută de conducerea partidului și de unele organizații din localitățile raionului Hâncești, iar Grigore Cobzac, membru PAS, este susținut de către organizația orășenească a PAS din Hâncești.

PPDA nu are un candidat, dar unele voci politice transmit că ar putea să-l susțină pe Cobzac, fostul candidat al PAS la alegerile din februarie 2019 în aceeași Circumscripție nr.38 – Hâncești.

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.