Politic

Maia Sandu: „Am înregistrat progrese semnificative în discuţiile cu Platforma DA”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, afirmă că decizia privind candidatul comun al forţelor antioligarhice la alegerile pentru Primăria Chişinău „este foarte aproape”.

„Mai multă lume se întreabă de ce nu avem o decizie finală în raport cu acest subiect. Noi am discutat cu colegii din Chişinău şi cu cei din Consiliul Naţional Politic al PAS şi s-a stabilit că e foarte important să păstrăm unitatea forţelor autentic proeuropene, antioligarhice, în contextul alegerilor parlamentare, asta însemnând să avem unitate şi în cadrul alegerilor din municipiul Chişinău”, a declarat Maia Sandu într-o înregistrate video pe Facebook.

„Pentru că există deja un candidat anunţat, domnul Andrei Năstase, Consiliul a stabilit că e important să urgentăm şi discuţiile pentru crearea blocului şi suntem deschişi în următoarele zile să clarificăm toate lucrurile, astfel încât să putem să anunţăm o decizie comună, atât pe crearea blocului la alegerile parlamentare, cât şi pentru alegerile din municipiu. Am înregistrat progrese semnificative în discuţiile cu Platforma DA şi chiar credem că e foarte aproape această decizie comună”, a adăugat preşedinta PAS.

PAS urmează să spună dacă va susţine candidatura lui Andrei Năstase pentru funcţia de primar al capitalei, înaintată de Platforma Demnitate şi Adevăr.

Ieri, liderul Mișcării Populare Antimafia, Sergiu Mocanu, a declarat că știe sigur că Maia Sandu a fost obligată să îl susțină pe Andrei Năstase pentru funcția de primar general al capitalei, iar decizia aceasta i-a fost dictată de către Vlad Filat.

„La ora actuală deja știu sigur că Maia Sandu deja luată decizia de a-l sprijini pe Prostul Satului, deși decizia asta o are luată, nu este a ei. Oricât de absurd nu ar părea dar cel care i-a comandat decizia dată Maiei Sandu este Vlad Filat cel care stă lungit pe laiță în penitenciarul numărul 13.” a spus Sergiu Mocanu.

După părerea liderului Antimafie, Vlad Filat încearcă să își facă o viață mai bună în penitenciar prin intermediul deciziilor politice luate de către interpușii săi, Maia Sandu și Andrei Năstase.

loading...

Comments are closed.