Politic

Maia Sandu: Am trimis un chestionar la 2000 de oameni, după care vedem dacă-l susținem sau nu pe Andrei Năstase

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele PAS, Maia Sandu, a declarat în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, că formațiunea pe care o conduce încă nu a luat o decizie vis-a-vis de acordarea sau nu unui sprijin politic pentru Andrei Năstase. Și asta după ce acum o săptămână Platforma DA a făcut o ofertă politică celor de la PAS, iar luni, PPDA a anunțat că Andrei Năstase este candidatul formațiunii pentru funcția de Primar General al municipiului Chișinău și a îndemnat deja și public PAS-ul să-l susțină.

Mai mult, Maia Sandu a declarat că PAS face în prezent un sondaj de opinie. Mai exact, pe e-mail a fost expediat un chestionar la aproximativ 2000 de persoane, în special din Chișinău, ca să se expună pe marginea subiectului ce ține de alegerile anticipate din Chișinău.

După ce se va încheia sondajul, Maia Sandu împreună cu restul membrilor PAS vor decide dacă îl vor susține pe Andrei Năstase ca și candidat unic al opoziției pentru funcția de Primar General al municipiului Chișinău, sau vor înainta propriul candidat.

Andrei Năstase a declarat însă în repetate rânduri că el personal și Platforma DA nu crede în sondaje de opinie, iar principiul de bază de formare a unei alianțe cu Maia Sandu, trebuie să fie principiul egalității și parității. Asta ar însemna că dacă Andrei Năstase s-a retras în favoarea Maiei Sandu la alegerile prezidențiale, atunci la aceste alegeri locale Maia Sandu deja ar trebui să se retragă în favoarea lui Andrei Năstase.

Amintim că sondajele de opinie au fost și criteriul de bază atunci când a fost selectat candidatul unic al opiziției la alegerile prezidențiale din 2016.

loading...

Comments are closed.