Politică

Maia Sandu ar putea fi obligată să-și ceară scuze publice de la Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu ar putea fi obligată să-și ceară scuze de la Igor Dodon, ex-președintele țării, pentru răspândirea cu bună știință a unui fake-news, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul de presă al Serviciului de presă al liderului PSRM.

”Regretăm manipulările de tip fake news ale Președinției.

Pentru a acoperi eșecurile în activitatea instituției prezidențiale, dar și scandalurile în lanț legate de echipa milionarilor cu companii offshore de la Președinție, și achizițiile de flori și covoare pentru șeful statului, doamna Maia Sandu lansează minciuni în spațiul public legate de predecesorul său. Una dintre minciunile recente este despre un telefon mobil, care ar fi fost procurat de instituția prezidențială pentru fostul șef al statului.

Această informație reprezintă un fals grosolan. Igor Dodon îi cere Maiei Sandu să dezmintă informația. Ori să prezinte probe despre existența unei astfel de achiziții. În mandatul prezidențial al domnului Igor Dodon, Președinția nu a procurat niciodată telefon mobil pentru șeful statului.

În final, o îndemnăm pe doamna Maia Sandu să se concentreze pe problemele reale ale cetățenilor, care așteaptă soluții de la șeful statului, nu minciuni și bârfe pentru a acoperi, ca o perdea de fum, propriile scandaluri și eșecuri”, a transmis Carmena Sterpu, purtătorul de cuvânt al liderului PSRM.

Amintim că și Maia Sandu a fost surprinsă cu un iPhone 11 la o ședință. Președintele și-a lăsat pe masă telefonul de culoare verde mint, model lansat în 2019, transmite Știri.md.

Fotografia oficială a apărut pe site-ul Președinției după ședința șefului statului cu premierul interimar Aureliu Ciocoi și cu ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, în timp ce se discuta despre repartizarea ajutoarelor pentru agricultori.

Un astfel de telefon ca al președintei costă în prezent de la 14.000 la 16.000 de lei în R. Moldova, în funcție de capacitatea de stocare.

Sursa foto: stiri.md
loading...

Comments are closed.