Maia Sandu, despre candidatura sa la un nou mandat de președinte: ”Nu am anunțat nimic. Era o neînțelegere”

Maia Sandu susține că, la moment, nu știe dacă va candida pentru un nou mandat la cârma țării. Șeful statului a făcut unele precizări privitor la interviul acordat agenției de știri americană Bloomberg, scrie TV8.md

Președintele spune că nu și-a anunțat atunci intenția de a candida și că, de fapt, a fost o neînțelegere, iar agenția a corectat articolul.

Maia Sandu a făcut aceste declarații în cadrul unei emisiuni de la Vocea Basarabiei.

„Nu am anunțat nimic. A fost o neînțelegere, au corectat articolul. Nu am discutat acest subiect. Am discutat dacă există partide politice pro-europene în Republica Moldova, care să supraviețuiască în timp până în 2030 și care să realizeze aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și eu am spus că partidele politice pro-europene se luptă pentru a menține acest sprijin pentru integrarea europeană, dar foarte important că există sprijinul cetățenilor, pe care îl vedem în sondaje. Există sprijinul cetățenilor pe care l-am văzut pe 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale și în diferite orașe europene. Atât timp cât există sprijinul popular, acest sprijin va avea și calea politică sau canalul politic prin care să se manifeste”, a subliniat șefa statului.

Totuși, întrebată dacă și-ar dori să mai candideze o dată, Maia Sandu a spus că „e prea devreme să vorbit despre acest lucru”.

„Eu mai am un an și câteva luni de muncă serioasă în acest mandat și mă concentrez pe acest mandat”, a menționat șefa statului.

Amintim că anterior, agenția de știri americană Bloomberg a publicat un interviu cu Maia Sandu, în care se menționa că Maia Sandu va candida pentru încă un mandat la funcția de președinte al țării.

Total
0
Shares
Total
0
Share