Maia Sandu despre majorările de taxe și impozite: Nu avem încotro

Documentul semnat de PAS și DA care a fost încălcat de Maia Sandu, pas da blocul acum, maia sandu andrei nastase igor dodon, alegeri moldova 2019, alianta pas psrm, socialistii parlament grecianii, 

Prim-ministrul Maia Sandu a comentat criticile ce îi sunt aduse cu privire la decizia de a majora impozitele. Aceasta a spus că decizia a fost discutată cu FMI, totodată, Maia Sandu spune că s-a reușit evitatarea unor măsuri și mai dure, dar nu a spus care ar fi fost acestea.

Maia Sandu spune că se bucură de faptul că se discută această majorare în societate, în viziunea ei, acest lucru înseamnă existența unei libertăți, iar oamenilor nu le este frică să se facă auziți. Șefa executivului a dat vina pe fosta guvernare, care ar fi lăsat o gaură de 4 miliarde de lei în buget, chiar dacă, fostul ministru al Finanțelor, actualul consilier al președintelui, Ion Chicu, a prezentat un raport public, în care a demonstrat că această gaură nu există.

„Toată lumea știe că în a doua sptămână după învestire a trebuit să avem discuții cu FMI ca să putem să beneficiem de finanțarea UE. E clar că nu se bucură nimeni de creșterea impozitelor. Au fost măsuri mult mai dificile pe care am reușit să le evităm. Nu avem încotro. Ne-am străduit ca ele să nu afecteze oamenii cu venituri mici”, a adăugat premierul, citat de jurnal.md

Maia Sandu a solicitat Ministerului Finanțelor să organizeze în următoarele două săptămâni consultări publice largi privind noile măsuri fiscale.

„Toate deciziile pe care le luăm, cele de luptă cu duty freee, contrabanda, amnistia, o să aducă rezultat în timp”, a mai spus prim-ministrul.

Amintim că ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița, a anunțat politicile fiscale incluse în Acordul cu Fondul Monetar Internațional, menite să mobilizeze resurse adiționale pentru bugetul anului 2020.

Printre acestea se numără anularea facilităților care nu au un scop de echitate socială sau de promovare a unor obiective de dezvoltare. Este vorba de anularea scutirilor la jocurile de noroc, scutirilor pentru parteneriatele public-private, anularea scutirilor pentru tichetele de masă, eliminarea cotei reduse de 10% pentru sectorul HoReCa.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share