Politic

Maia Sandu este gata să numească un Guvern PSRM-PDM, dacă va ajunge președinte

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu va accepta să numească un Guvern format de actuala majoritate parlamentară PSRM-PDM, dacă va ajunge șef de stat, a spus chiar șefa PAS în timpul emisiunii Politica de la TV8.

Declarația a fost făcută în contextul deciziei Curții Constituționale din 6 august 2020 privind obligarea președintelui Republicii Moldova să desemneze candidatul majorității parlamentare la funcția de premier.

Șefa PAS a menționat că numirea unui Guvern înaintat de socialiști și democrați, precum și de către o altă majoritate parlamentară, va depinde foarte mult de calitățile candidatului la funcția de premier, dar și de garnitura pe care acesta o va prezenta.

Totodată, Maia Sandu a mai afirmat că este gata să meargă și la referendum în cazul dacă se va insista pe o candidatură inacceptabilă.

Amintim că Înalta Curte a reiterat obligația șefului statului să desemneze candidatul majorității parlamentare la funcția de premier, iar în cazul refuzului se aplică în mod obligatoriu suspendarea constituțională și se organizează un referendum republican privind destituirea din funcție a președintelui țării.

Maia Sandu este candidata PAS la funcția de președinte al Republicii Moldova, neînregistrată oficial în cursa prezidențială.

Igor Dodon, despre decizia PDM: „Mi se pare o decizie pragmatică”

loading...

Comments are closed.