Maia Sandu nu exclude o alianță cu PDM! Iată în ce condiții

Maia Sandu nu exclude o alianță cu PDM, Iată în ce condiții, pdm pas, partidul democrat din moldova, pavel filip maia sandu, alegeri parlamentare anticipate, 

Maia Sandu spune că ar fi posibilă o colaborare între PAS și PDM, dar acest lucru s-ar putea întâmpla dacă Partidul Democrat va trece printr-un proces profund de curățare. Declarația a fost făcută în platoul postului de televiziune N4, la emisiunea cu Gheorghe Gonța.

„Foarte mulți dintre cei care sunt în Parlament și în organele de conducere ale partidului trebuie să plece ca să dea o șansă acestei formațiuni. Eu cred că acest partid va avea nevoie de timp ca să recupereze încrederea oamenilor și după, la următoarele alegeri, evident, dacă va exista această reformare, o să discutăm despre o coaliție”, a menționat șefa cabinetului de miniștri.
 
Totodată, Maia Sandu menționează că dacă nu se va reuși reforma instituțională pe care noua guvernare și-a propus-o și anume să fie aduși oameni independenți în instituțiile-cheie: Procuratură, Curtea Constituțională, etc., atunci aceasta va fi o linie roșie peste care nu vor putea trece cele două formațiuni, blocul ACUM și PSRM.
 

„Pentru că noi am venit în politică pentru ca să eliberăm statul de sub controlul unor personaje, ca să construim instituții independente, care să respecte legea, care să vegheze respectarea legii, care să lucreze în interesul cetățeanului. Pentru noi asta este linia roșie. În momentul în care se va vedea că interesele partenerilor noștri (socialiștii) sunt altele, dacă se va ajunge acolo, evident că această majoritate nu va putea continua”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că deși PAS a promis că nu va face alianță cu PSRM totuși a făcut, chiar dacă Maia Sandu și Dodon păreau dușmani politici la un moment dat.

Reacția democraților, alianța PSRM-ACUM și guvernul acesteia distrug toate inițiativele bune lansate de guvernarea PDM pentru oameni, pavel filip parlament, campania o noua viata, ministerul sanatatii, guvernul filip, guvernul sandu, 
Total
0
Shares
Total
0
Share