Politic

Maia Sandu a participat la Forumul Global pentru Educație și Aptitudini

Pinterest LinkedIn Tumblr

În acest an, la Forumul Global pentru Educație și Aptitudini s-a vorbit despre cum trebuie pregătiți tinerii pentru 2030 și după. Președinta Partidului AS Maia Sandu a  fost surprinsă de multitudinea de inovații în educație, prezentate de diferite țări.

„Am fost impresionată de ingeniozitatea și spiritul antreprenorial al tinerilor care au participat la forum. Unde există interes pentru educație, deschidere pentru schimbare, apar și idei interesante. Am descoperit că există și o mulțime de organizații și fundații private gata să finanțeze asemenea proiecte. Îi încurajez în special pe elevi și profesori să consulte pagina forumului, să utilizeze resursele educaționale prezentate acolo și, mai ales, să vină cu propriile inovații pentru a face educația mai accesibilă, mai relevantă și mai interesantă”, a scris Maia Sandu pe facebook.

Evenimentul cel mai așteptat al forumului a fost desemnarea celui mai bun profesor al anului. Profesoara de arte din Marea Britanie, Andria Zafirakou, a obținut premiul Global Teacher Prize (în valoare de 1 milion de dolari SUA!).

„Așteptările noastre față de profesori cresc cu fiecare zi, ocazii de a le aprecia efortul și performanțele sunt mai rare. Haideți să-i încurajăm pe profesorii noștri să participe la acest concurs prestigios în anul care vine”, a mai spus liderul PAS.

Profesoara de arte din Marea Britanie, Andria Zafirakou, a obținut premiul Global Teacher Prize

loading...

Comments are closed.