Maia Sandu: ”Platforma de Sprijin pentru Moldova se reunește în această toamnă la Chișinău”

 

Platforma de Sprijin pentru Moldova se reunește în această toamnă la Chișinău. Anunțul a fost făcut de președinta Maia Sandu la reuniunea ambasadorilor desfășurată astăzi la Ministerul de Externe, scrie Moldova1.md

La eveniment, la fel ca și la celelalte ediții, ar urma să fie anunțat mai mult sprijin extern pentru țara noastră, unde vor fi prezenți președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele României, Klaus Iohannis, și Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz.

„ În continuare trebuie să lucrăm pentru a asigura un acces mai mare pe piața Uniunii Europene. Trebuie să lucrăm mai mult pentru dezvoltarea căilor de transport, diversificarea surselor de energie, investiții în energia regenerabilă, interconexiunile energetice, investiții în eficiența energetică, toate aceste lucruri rămân o prioritate pentru țară și pentru politica externă a țării. Probabil cunoașteți că vom discuta cu partenerii noștri de dezvoltare pe Platforma de sprijin a Moldovei, „Moldova Support Platform”, pe 17 octombrie, la Chișinău. Vom discuta despre necesitățile pe care le avem de ajutor extern pentru perioada următoare”, a declarat Maia Sandu.

Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova a fost creată urmare a izbucnirii războiului în Ucraina, la inițiativa României, Germaniei și Franței.

Pe parcursul anului 2022, au fost desfășurate trei ședințe ale Platformei – la Berlin în luna aprilie, la București în luna iulie și la Paris în luna noiembrie.

În cadrul acestora, partenerii de dezvoltare au enunțat pentru țara noastră angajamente financiare și umanitare în valoare de circa 1,4 miliarde de euro, care urmează a fi alocate și valorificate în următorii ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share