Politic

Maia Sandu pleacă la Paris, dar nu se va întâlni cu Diaspora moldovenilor stabiliți în Franța

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova va efectua în zilele de 3-4 februarie curent o vizită oficială la Paris. În cadrul acesteia, Maia Sandu va avea o întrevedere cu președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron. De asemenea, la Paris, președintele Moldovei se va întâlni cu o serie de oficiali de rang înalt ai statului francez, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul oficial.

Totuși, chiar dacă se va afla în capitala franceză timp de două zile, Maia Sandu nu va avea întâlniri cu Diaspora moldovenilor stabiliți în Franța. Informația a fost confirmată pentru Telegraph.md de Sorina Ştefîrţă, consilier pentru comunicare publică, purtător de cuvânt al președintelui Republicii Moldova.

Potrivit lui Ștefîrță, în Franța sunt restricții antipandemice, iar din acest motiv nu pot fi organizate întruniri cu moldovenii stabiliți în această țară.

Menționăm că din delegația oficială care va merge în Franța fac parte președintele Republicii Moldova, Maia Sandu; Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe; Sorina Ștefîrță, consilier pentru comunicare publică, purtător de cuvânt; Vasile Popa, șef-adjunct al Serviciului Protecție și Pază de Stat.

UPDATE // După ce la ora 11.37 redacția Telegraph.md a solicitat informații de la Președinție despre vreo eventuală întrunire cu Diaspora moldovenească din Franța, Președinția a publicat pe Facebook, la ora 16.39, că Maia Sandu invită moldovenii stabiliți în Franța la o întâlnire online.

loading...

Comments are closed.