Alte știri

Maia Sandu, primită cu onoruri militare de către Președintele Poloniei, Andrzej Duda

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează, la Varșovia, la invitația omologului său, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Șefa statului i-a mulțumit Președintelui Andrzej Duda pentru deschiderea de a consolida cooperarea dintre țările noastre și pentru ajutorul pe care Polonia l-a oferit Republicii Moldova anul trecut în lupta cu pandemia – atât direct, cât și prin instituțiile UE.

„Apreciem sprijinul Poloniei pentru aspirațiile europene ale țării noastre și pentru susținerea de a include Republica Moldova în programele de asistență europeană. Am mulțumit, totodată, pentru includerea țării noastre în lista statelor recipiente de asistență poloneză de dezvoltare. Contăm pe acest sprijin consecvent și în viitor, și sperăm să dezvoltăm în comun mai multe proiecte transfrontaliere, inclusiv cu alte țări vecine”, a subliniat Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova și-a exprimat convingerea că cele două state au un bun potențial de colaborare și la nivel bilateral, în domenii precum modernizarea agriculturii, transformarea digitală a serviciilor publice, dezvoltarea locală și securitatea cibernetica. „În plus, datorită Fondului de Solidaritate al Poloniei, care realizează în țara noastră numeroase proiecte, inclusiv în domeniile agriculturii și dezvoltării locale, Polonia este pentru noi un model de sprijin eficient al autorităților publice locale. Este nevoie să consolidăm și de acum încolo schimbul de bune practici dintre autoritățile publice locale din Moldova și Polonia”, a afirmat Președintele Maia Sandu.

La rândul său, Președintele Andrzej Duda a menționat că Republica Polonă va continua să susțină toate reformele și procesele democratice din Republica Moldova. „Ținem pumnii ca aceste alegeri care se apropie să aibă ca rezultat alegerea majorității parlamentare, care va permite stabilizarea țării pe viitor și desfășurarea reformelor necesare pentru dezvoltarea economică, pentru atingerea standardelor democratice și construirea unui stat de drept în Republica Moldova”, a spus Președintele Republicii Polone.

Textul declarației Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, după întrevederea cu Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, îl găsiți AICI.

Citește și: De la începutul campaniei electorale, PAS a cheltuit 139 de mii de lei pentru publicitatea pe Facebook și alte rețele de socializare

loading...

Comments are closed.