Politică

Maia Sandu salută faptul că Moldova a primit astăzi o donație de vaccin din partea Chinei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, salută faptul că Republica Moldova a primit astăzi încă o donație de vaccin. Este vorba de un lot de vaccin Sinopharm oferit de Republica Populară Chineză, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul oficial al Președinției.

„Este încurajator că țara noastră primește în această perioadă mai multe loturi de vaccin, deoarece asta ne permite să oferim mai multe opțiuni de vaccinare cetățenilor. Suntem recunoscători Chinei pentru această donație semnificativă”, a spus Maia Sandu.

În context, șefa statului a rugat oamenii să se protejeze în continuare, să poarte mască și să evite grupurile mari și spațiile închise. „Sunt optimistă că, în curând, pe măsură ce se vaccinează tot mai mulți cetățeni, vom putea învinge pandemia și ne vom putea revedea în siguranță cu cei dragi”, a menționat președintele Maia Sandu.

Amintim că președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi a participat, în dimineața zilei de astăzi, la evenimentul de recepționare a unui lot de vaccin anticoronavirus din Republica Populară Chineză. Lotul conține 150 de mii de doze de vaccin oferite de autoritățile chineze cu titlu gratuit și 100 de mii de doze procurate din fonduri bugetare ale Republicii Moldova, precum și materiale complementare.

Vaccinurile au fost livrate ca urmare a solicitării președintelui Parlamentului Republicii Moldova adresate președintelui Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină.

Speakerul a asistat personal la recepționarea încărcăturii pe Aeroportul Internațional Chișinău. Zinaida Greceanîi a mulțumit poporului chinez pentru sprijinul acordat țării noastre în lutra cu pandemia.

”Partenerii noștri din China au fost receptivi și au reacționat foarte rapid și au organizat acest lot de donații care nu este doar vaccin, dar și o serie de alte resurse complementare pentru lupta împotriva Covid-19”, a declarat speakerul.

Ambasadorul chinez în Republica Moldova, Zhang Yinghong, și-a exprimat speranța că vaccinurile și materialele complementare vor contribui la atingerea obiectivelor Republicii Moldova în lupta cu pandemia.
Zinaida Greceanîi le-a mulțumit piloților moldoveni care au asigurat transportarea bunurilor în siguranța, de la o distanță atât de mare.

Amintim, sâmbătă, 24 aprilie, în Republica Moldova a ajuns un alt lot de vaccin oferit la rugămintea președintelui Legislativului țării noastre, cu titlu gratuit, din Federația Rusă.

loading...

Comments are closed.