Maia Sandu și-a luat răgaz pentru a decide dacă poate avea încrede în omul care a jurat în fața lui Igor Dodon

 

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a decis să își acorde un termen de 15 zile pentru a reflecta asupra încrederii pe care o poate avea în omul care a depus jurământul în fața fostului președinte Igor Dodon, informează telegraph.md

Maia Sandu, în calitate de președinte al Republicii Moldova, și-a luat timp suplimentar pentru a analiza în detaliu propunerea Consiliului de Integritate privind numirea lui Lilian Chișca în funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Sursele noastre ne-au informat că un răspuns oficial din partea Președinției a fost trimis către ANI și se află în posesia lui Lilian Chișca, care este candidatul principal pentru această funcție importantă.

La data 03 ianuarie 2018, la Reședința de stat, în prezența lui Igor Dodon, Rodica Antoci a depus jurământul în calitatea sa de președinte al Autorității Naționale de Integritate, iar Lilian Chișcă în calitatea sa de vicepreședinte al ANI.

Șeful statului și-a exprimat speranța că Rodica Antoci și Lilian Chișcă își vor îndeplini obligațiunile în strictă conformitate cu legislația, contribuind la prevenirea actelor de corupție în sectorul public din Republica Moldova, asigurând astfel dezvoltarea democratică a țării noastre.

Ulterior, Antoci a demisionat, iar Lilian Chișca a rămas în calitate de președinte interimar al ANI, exercitând această funcție în plină guvernare PAS și Maia Sandu.

Total
0
Shares
Total
0
Share