Politică

Maia Sandu și Năstase față în față cu Grecianîi: Partidele PAS și DA invită PSRM-ul la o nouă rundă de negocieri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ziniada Grecianîi în funcția de președinte a Parlamentului, iar Maia Sandu la postul de Premier – așa ar putea arăta noua conducere a Republicii Moldova dacă blocul ACUM și PSRM vor ajunge la o înțelegere finală prinvind formarea unei alianțe. Evident, șeful statului rămâne Igor Dodon.

„În urma deciziilor asumate de Consiliile Politice Naționale ale cele două partide din cadrul Blocului Politic ACUM, PAS și Platforma DA, invităm PSRM la continuarea dialogului astăzi seara la 18:00, sau mâine la 8:30, la Parlamentul Republicii Moldova”, comunică blocul ACUM.

Însă ar fi o „mică” problemă. În timp ce PAS este gată s-o susțină pe Zinaida Grecianîi în funcția de Speaker – așa cum cere PSRM, Platforma DA și-ar dori un alt candidat socialist în funcția dată, un candidat cu o imagine mai pozitivă. Or se știe că doamna Grecianîi era Premier din partea comuniștilor în timpul protestelor din 7 aprilie 2009, când era gata de a ordona polițiștilor să deschidă focul ascupra tinerilor care protestau în centrul capitalei.

Mâne, 7 iunie, PSRM se va aduna într-o ședință la nivel național și va decide cu privire la formarea unei coaliții de guvernare împreună cu PAS și Platforma DA.

loading...

Comments are closed.