Politic

Maia Sandu și țările din Occident, care o susțin, poartă întreaga răspundere pentru ceea ce se întâmplă în Moldova, spune Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu și țările din Occident, care o susțin, poartă întreaga răspundere pentru ceea ce se întâmplă în Moldova. Declarația a fost făcută de către președintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul Congresului al XVII-lea al PSRM. Dodon spune că cetățenii deja au înțeles ce înseamnă noua guvernare, pentru că sunt martori ai faptului cum în decursul ultimului an, noua guvernare distruge tot ce s-a realizat în perioada 2019-2020.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Despre tot ce se întâmplă acum în țară, noi de nenumărate ori am preîntâmpinat în cursul celor două companii electorale. Dacă am fi greșit în previziunile noastre, am fi recunoscut sincer eroarea făcută. Dar, din păcate, și pentru noi, și pentru întreaga țară, noi am avut dreptate”, a declarat Igor Dodon.

Președintele PSRM a acuzat PAS că este un partid al războiului, deoarece au întrerupt dialogul direct purtat cu liderul de la Tiraspol, și vorbesc deschis despre lipsa de perspectivă a formatului de negocieri 5 + 2.

„Noi am avertizat că Sandu și echipa sa sunt străini de tradițiile noastre naționale, de credința noastră ortodoxă și de valorile familiale. Noi am preîntâmpinat că, mai întâi de toate, ei vor aproba în Parlament ratificarea Convenției de la Istanbul, care oficializează noțiunea de “gen neutru” și impune predarea în școli a “lecțiilor de toleranță”. Ei au ratificat această “Convenție de la Istanbul” în ciuda faptului că Biserica era împotrivă. Au făcut acest lucru noaptea, în cele mai bune tradiții ale partenerului lor din „Alianța pentru Integrare Europeană”, Plahotniuc. Noi am preîntâmpinat că Sandu este o persoană cu aspirații de dictator, că, obținând puterea absolută în țară, ea va acționa contrar legislației. Și, în primul rând, va încerca să-și subordoneze procuratura pentru a avea posibilitatea de a se răfui cu persoanele incomode. Ei au demarat acțiuni de reprimare împotriva procurorului general incomod, Alexandr Stoianoglo, lucru nemaivăzut într-un stat de drept. În cele mai bune tradiții ale predecesorului lor, Plahotniuc, ei au anulat rezultatele primului tur al alegerilor primarului orașului Bălți, ignorând opinia majorității absolute a locuitorilor capitalei de nord a Moldovei”, a mai declarat Igor Dodon.

Liderul socialiștilor a amintit și de procesul de negocieri cu ”Gazprom”, pe care guvernarea PAS l-a ratat, iar drept urmare Moldova cumpără gaz la un preț extrem de mare.

„Noi am avertizat că Sandu și echipei sale nu-i pasă de oameni – de pensionari, de persoanele cu nevoi speciale, de familiile cu mulți copii, de agrarieni, de medici și învățători. Ei au anulat legea, adoptată de noi, cu privire la micșorarea vârstei de pensionare și au majorat stagiul de cotizare pentru femei până la 34 de ani. Totodată, ei au majorat de 2 ori salariile membrilor Curții Constituționale – în calitate de recompensă pentru loialitate și pentru sfidarea Constituției, admisă în mai multe rânduri de acești judecători”, a mai spus Igor Dodon.

loading...

Comments are closed.