Alte știri

Maia Sandu și un consilier prezidențial riscă să fie cercetați pentru un posibil conflict de interese

Pinterest LinkedIn Tumblr

Membrul Consiliului Suprem de Securitate, Sergiu Sîrbu a transmis o solicitare la Agenția Națională pentru Integritate în care a solicitat instituției să verifice dacă șefu statului Maia Sandu și consilierul său Veaceslav Negruța nu s-au aflat în conflict de interese în momentul în care au examinat la ședința CSS dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, întrucât potrivit lui, cei doi au avut un rol activ în acest proces, pe când erau miniștri în Guvernul Leancă, informează TV8.md

Solicit inițierea în privința președintei Maia Sandu și în privința consilierului în domeniul economic, membru al CSS Veaceslav Negruța a controlului privind respectarea regimului juridic al conflictului de interese în contextul participării pe 26 februarie la ședința CSS și soluționarea problemelor ce vizează concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău”, se arată în cererea transmisă către ANI.

Gestul vine după ce pe 26 februarie curent Sergiu Sîrbu, nu a fost lăsat să participe la ședința CSS, deși este membru din oficiu. Sergiu Sîrbu a declarat atunci că angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat nu i-au permis accesul, fără a argumenta cumva această acțiune.

Referindu-se la acest incident, șefa statului a menționat că Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să participe la ședința CSS din cauza unui conflict de interese.

Noi am discutat despre concesionarea aeroportului, în situația în care vine dintr-o gruparea parlamentară în care unii membri sunt implicați direct în acest caz. Acest lucru nu înseamnă altceva decât un conflict de interese. Consider că domnul Sergiu Sîrbu nu a putut să asiste la aceste discuții”, a explicat Maia Sandu.

Citește și: Șor, despre concertul organizat aseară la Orhei, în plină pandemie: „Puțină distracție”

loading...

Comments are closed.