Maia Sandu și Volodimir Zelenski au vorbit telefonic despre decizia Comisiei Europene privind începerea negocierilor de aderare a celor două țări

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski au avut o discuție telefonică după ce Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor de aderare cu cele două state, scrie TVR Moldova

„Am vorbit la telefon cu președintele Zelenski. Țările noastre sărbătoresc această zi importantă în care Comisia Europeană a recomandat deschiderea negocierilor de aderare pentru Moldova și Ucraina. Adresez sincere felicitări Ucrainei și poporului său pentru această realizare”, a scris Sandu pe rețeaua X.

Și liderul de la Kiev a scris un mesaj pe X, în care spune că a fost o zi istorică.

„Ne-am felicitat reciproc. Am convenit să ne coordonăm următorii pași comuni. Am discutat, de asemenea, despre asistența Ucrainei în evacuarea cetățenilor moldoveni din Gaza, precum și despre o Formulă de păcii”, a scris Zelenski.

Precizăm că, Comisia Europeană recomandă ţărilor membre ale blocului comunitar să înceapă negocierile de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova şi Ucraina.

Şeful executivului european, Ursula Von der Leyen a făcut anunţul într-o conferinţă de presă la Bruxelles, după evaluarea reformelor realizate de cele două state în aproape un an şi jumătate de când au devenit candidate la aderare.

Însă înainte de a începe negocierile de aderare vor trebui finalizate unele reforme, precizează raportul Comisiei ale cărui concluzii au fost salutate de autorităţile de la Chişinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share