Politic

Maia Sandu simte lipsa suportului lui Andrei Năstase și a echipei PPDA în procesul de strângere a semnăturilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul ședinței din 03.09.2020, Comisia Electorală Centrală (CEC) examinat cererile de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

În acest fel, au fost înregistrate 7 grupuri de inițiativă, printre care și:
• Andrei Năstase, candidat desemnat de Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”;
• Maia Sandu, candidat desemnat de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Luni, 07 septembrie 2020, Andrei Năstase a depus actele și lista semnăturilor necesare pentru înregistrarea în cursa oficială, fiind primul candidat înregistrat, dar al doilea în buletinul de vot după tragerea la sorți.

Potrivit documentelor prezentate la CEC, Andrei Năstase a strâns semnăturile în decurs de doar patru zile. În acest proces, liderul PPDA a avut și experiența din anul 2016, atunci când a strâns peste 400 de mii de semnături din toată țara.

Pe de altă parte, PAS încă mai este în proces de strângere a semnăturilor și caută voluntari care să facă acest lucru, fapt ce demonstrează că Maia Sandu nu are membri de partid care să o ajute și nici echipe în teritoriu. Or, în perioada blocului ACUM toată munca era pusă exclusiv pe spatele membrilor și activiștilor PPDA, în timp ce ”activul” PAS stătea pe Facebook și se ocupa cu Like & Share, iar în pauză mai trăgeau și câte o pipă veselă.

Autor: Corneliu Gandrabur, gandrabur.md

loading...

Comments are closed.