Politic

Maia Sandu uzurpatoarea le-a furat bălțenilor visul și dreptul la libera alegere, spune Tauber

Pinterest LinkedIn Tumblr

Puterea uzurpatoare le-a furat bălțenilor visul, viitorul și dreptul la libera alegere, iar Maia Sandu, împreună că slugile ei, au dus abuzul și încălcarea legilor la un nou nivel, un nivel care nu a mai fost atins de nimeni până acum. Așa a comentat candidatul Partidului „ȘOR” la funcția de primar al Bălțiului, Marina Tauber, deciziile instanțelor de judecată. Potrivit ei, hotărârile au fost luate sub presiune și amenințări, iar guvernarea și-a bătut joc de votul a 50 la sută din alegătorii din Bălți.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„În această dimineață ne-am trezit cu toții în noul stat dictatorial, condus de un Lukașenko în fustă. Astăzi nu doar au fost suspendate alegerile, ci a fost suspendată democrația. Și-au supus toate instituțiile statului și nu dau doi bani pe votul alegătorilor de la Bălți. Noaptea, ca hoții, magistrații de la Judecătoria Bălți și cei de la Curtea de Apel Bălți, au examinat dosarul împotriva mea departe de ochii presei. Judecătorii au fost amenințați cu dosare penale, dacă nu o vor exclude pe Tauber din cursa electorală. Presiunile au fost exercitate de președintele Curții de Apel, Ion Talpa, președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață, și de către șeful SIS, Alexandr Esaulenco”, a spus Tauber.

Potrivit ei, actuala guvernare, în frunte cu Maia Sandu, și-a bătut joc de locuitorii din Bălți, care au aflat cu puțin timp înainte de alegeri că acestea nu mai au loc.

„Să nu vă mirați dacă, mâine, Maia Sandu va anula în genere alegerile și va numi primarii prin decret prezidențial. De ce să ne mai chinuim să organizăm alegeri, să tipărim buletine, să corupem judecătorii, procurorii și să cheltuim bani? Îi numește Maia Sandu pe toți, îi trece prin niște filtre și cu asta basta. Și nu contează că legea spune altceva? Legile au fost făcute de oameni răi, oamenii buni n-au nevoie de legi! Vi se pare o utopie ceea ce vă spun eu? Așa începe dictatura, prieteni, așa începe înrădăcinarea unui stat totalitar. Așa au început toți dictatorii. Istoria ne arată cum au început, dar tot istoria ne arată cum au terminat aceștia. Iar Maia Sandu nu va fi o excepție”, a declarat Marina Tauber.

Tauber a mai spus că, alături de Ilan Șor și întreaga echipă, va continua lupta și va utiliza toate mijloacele legale pentru a demonta regimul dictatorial condus de Maia Sandu, care, potrivit ei, atentează la suveranitatea țării.

„Nu ne rămâne altceva de făcut decât să opunem rezistență. Suntem obligați să continuăm lupta pentru dreptul oamenilor de a alege pe cine vor ei, drept garantat de Constituție. Totul abia începe. Până nu va fi demontat acest regim, această grupare criminală, putem să uităm de respectarea drepturilor oamenilor. Restabilirea democrației în țară – iată care este scopul nostru suprem”, a adăugat Marina Tauber.

La final, Tauber a avut un mesaj pentru locuitorii Bălțiului, cărora le-a mulțumit pentru susținerea acordată.

„Am făcut tot ce ne-a stat în puteri pentru a vă apăra drepturile de participa la un proces electoral liber și de a alege pe cine vreți voi. Însă puterea uzurpatoare a scuipat pe voi și pe drepturile voastre. Pentru ei, voi nu contați. Nu au vrut să vă audă, pentru că nu dau doi bani pe alegerea voastră. Stimați bălțeni, vă mulțumesc pentru susținerea voastră și vă promit că vom lupta până la capăt. Ceea ce nu ne omoară ne face mai puternici”, a conchis Tauber.

Comunicat de presă.

loading...

Comments are closed.