Mâine, 10 mai, Curtea Constituțională va începe verificarea constituționalității Partidului „Șor”

 

Curtea Constituțională a Republicii Moldova va examina sesizarea Guvernului privind verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor” într-o ședință programată pentru miercuri, 10 mai 2023, cu începere de la ora 10.00. Această sesizare, înregistrată sub numărul 184h/2023, vizează o analiză detaliată a legalității și conformității cu Constituția a Partidului Politic „Șor”.

Curtea Constituțională a adus la cunoștință publicului că doar persoanele invitate vor avea acces în sala de ședințe în timpul desfășurării acestei ședințe importante. Cu toate acestea, pentru a asigura transparența și accesibilitatea informațiilor, reprezentanții mass-media și persoanele interesate vor putea urmări ședința în direct prin intermediul paginii web a Curții Constituționale constcourt.md. De asemenea, există posibilitatea de a urmări transmisia în direct pe paginile www.privesc.eu sau rlive.md.

Decizia de a examina constituționalitatea Partidului Politic „Șor” vine în urma sesizării Guvernului Republicii Moldova, care a ridicat preocupări cu privire la respectarea principiilor constituționale de către acest partid politic. Curtea Constituțională își propune să analizeze temeinic argumentele aduse de Guvern și să determine dacă acțiunile și politicile Partidului Politic „Șor” sunt conforme cu prevederile constituționale ale Republicii Moldova.

Această ședință reprezintă un moment crucial pentru stabilirea legalității și viabilității Partidului Politic „Șor” în peisajul politic al Republicii Moldova. Decizia Curții Constituționale va avea un impact semnificativ asupra viitorului politic al partidului și va fi monitorizată cu atenție de către mass-media și publicul interesat.

În contextul acestei ședințe, există potențialul ca susținătorii Partidului Politic „Șor” să organizeze proteste pentru a-și exprima sprijinul față de formațiunea politică în fața Curții Constituționale.

Total
0
Shares
Total
0
Share