Externe

Mamă, condamnată la închisoare pe viaţă, după ce şi-a înjunghiat mortal cei 4 copilaşi

Pinterest LinkedIn Tumblr

O femeie din Tennessee a fost condamnată la închisoare pe viaţă după ce şi-a înjunghiat mortal cei patru copii. Judecătorul a pronunţat marţi sentinţa, după ce a respins pledoarea apărării referitoare la o crimă pe considerente medicale indicând că mama ar avea probleme psihice, informează Observatornews.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

O femeie din Tennessee a fost condamnată la închisoare pe viaţă după ce şi-a înjunghiat mortal cei Judecătorul de la Curtea Penală, James Lammey Jr., a condamnat-o pe Shanynthia Gardner, în vârstă de 34 de ani, la închisoare pe viață, cu posibilitatea eliberării condiționate, marți, pentru uciderea în 2016 a copiilor ei de 4 ani, 3 ani, 2 ani, respectiv 5 luni. Toţi aveau plăgi înjunghiate în zona gâtului şi au fost declaraţi morţi la faţa locului.

Unul dintre copii a reuşit să scape şi a fugit după ajutor

Un alt copil, în vârstă de 7 ani la acea vreme, a reuşit să scape de furia propriei mame şi să fugă la casa unui vecin pentru a cere cu disperare ajutor, relatează procurorul districtului Shelby. Femeia, care lucra la Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude la acea vreme, a recunoscut că i-a omorât pe cei patru copilaşi în timpc e vorbea cu soţul ei la telefon. Avocaţii apărării au formulat o pledoare susţinând că suferă de nebunie, dar judecătorul a respins-o, potrivit Daily Mail. Procurorii au fost de acord că are o boală mintală, dar au spus că a înțeles nelegalitatea acțiunilor sale la momentul masacrului. A fost găsită vinovată în decembrie pentru patru capete de acuzare: omor premeditat de gradul I, abuz agravat asupra copiilor, neglijarea agravată a copilului cu implicarea unei arme mortale şi crimă prin neglijare agravată cu implicarea unei arme mortale. A primit sentinţa de închisoare pe viaţă pentru crimele şi alţi 15 ani pentru fiecare dintre celelalte capete de acuzare.

Mama criminală poate însă să fie eliberată condiţionat după împlinirea a 51 de ani de închisoare, între care 5 deja înfăptuiţi, dar poate depune şi o cerere de apel după 45 de zile. Crimele îngrozitoare au avut loc pe 1 iulie 2016, în jurul orei 12.50, când ofițerii din Memphis au fost chemați la faţa locului în urma unui apel de urgenţă și au găsit-o pe Yahzi, în vârstă de cinci luni, moartă într-un marsupiu din sufragerie, împreună cu sora ei de trei ani, Sya, lângă ea. Într-un dormitor din apropiere, ofiţerii au găsit-o pe Sahvi, de 2 ani, întinsă pe o saltea și pe fratele ei de patru ani, Tallen, pe podea, lângă ea.

Shanynthia avea tăieturi superficiale la gât și la încheieturi, potrivit unei declarații pe propria răspundere. Între timp, Dallen Clayton, în vârstă de 7 ani, a reușit să scape de atacul violent și a oprit un pieton din apropiere, spunându-i bărbatului tot ce se întâmplă şi implorând ajutor pentru a-i salva fraţii. Bărbatul respectiv a spus ulterior poliției că imediat după ce Dallen l-a abordat, a văzut-o pe femeie ieșind din apartamentul ei cu un cuțit mare în mână, potrivit Law and Crime. S-a uitat la ei, apoi s-a întors în interiorul locuinţei.

Mama se gândea adesea că „cineva încearcă să-i facă rău ei și familiei ei”
Tatăl copiilor, Martin Gardner, a fost reținut la fața locului de oamenii legii în urma incidentului, deși oficialii au spus WSMV că nu se afla în casă în momentul în care copiii au fost înjunghiați. El le-a spus anchetatorilor că soția lui trecea printr-o perioadă grea și se gândea adesea că „cineva încearcă să-i facă rău ei și familiei ei”.

Femeia a rămas în închisoare până la finalizarea procesului. În decembrie, judecătorul de la Curtea Penală James Lammey Jr. a găsit-o vinovată pentru 20 de capete de acuzare. Eric Christensen, de la biroul procurorului districtual Shelby County, a confirmat pentru Law and Crime că pedeapsa de închisoare pe viață este pedeapsa maximă pe care femeia o poate primi, dat fiind faptul că statul nu poate solicita pedeapsa cu moartea. El a adăugat de asemenea că partea acuzării a fost de acord cu avocatul apărării, după pronunţarea sentinţei, în decembrie.

„Cred că este o propoziție justă”, a spus el. „Vreau să spun că am avut patru victime înjunghiate și ucise cu brutalitate, așa că sunt de părere că aşa s-a făcut dreptate pentru acei bebeluși. A fost important pentru noi să obținem dreptate pentru Martin Gardner și cei patru copii ai săi frumoși: Tallen, Sya, Sahvi și Yahzi”, a continuat el, remarcând: „I-am returnat lui [Martin] un album foto care a fost luat în dovadă. A fost foarte emoționat și a spus că asta e tot ce-i mai rămâne, dar că se bucură că femeia nu mai poate răni niciun copil”.

loading...

Comments are closed.