Mamele din Orhei continuă să primească 7 și 10 mii de lei datorită lui Șor

Ilan Șor, ședință Orhei

Încă 54 de tinere familii din municipiul Orhei au primit vineri, 17 ianuarie, alocațiile suplimentare la nașterea copiilor, în cadrul programului „Capitalul matern”, lansat în anul 2015 de fostul primar al localității, Ilan Șor. Datorită acestui proiect, dar și a altor programe sociale realizate de echipa lui Ilan Șor pentru tinerele familii, natalitatea în municipiu a crescut cu 50%.

dministrația publică locală Orhei, alături de Asociația Obștească „Pentru Orhei” au transmis îndemnizațiile suplimentare pentru cei 54 de nou-născuți într-o atmosferă de sărbătoare. Primarul municipiul Orhei Pavel Verejanu, dar și deputatul Partidului Politic ȘOR, vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber i-au felicitat pe tinerii părinți.
De asemenea fostul primar Ilan Șor, inițiatorul proiectului, a transmis un mesaj de felicitare într-o intervenție live, care le-a promis celor prezenți, dar și tuturor orheienilor că va continua, împreună cu echipa sa, proiectele sociale și de infrastructură la Orhei, care l-au transformat deja în cel mai dezvoltat oraș din Republica Moldova.
„Vom finaliza reparația tuturor grădinițelor din orașul nostru, astfel încât copiii din Orhei să beneficieze de cele mai bune condiții. Voi face tot posibilul, împreună cu primarul orașului, președintele raionului, deputații din Parlament, ca voi toți să aveți condiții mai bune de viață. Vă iubesc mult și în curând voi fi alături de voi”, a dat asigurări Ilan Șor.
Tinerele familii le-au mulțumit autorităților locale, dar și inițiatorilor programului „Capitalul matern” pentru sprijinul acordat, dar și pentru întreaga susținere de care beneficiază din partea administrației municipiului și raionului Orhei.
Potrivit datelor oferite de administrația publică locală, circa 2500 de familii din Orhei au beneficiat de alocația pentru nou născuți, în valoare de 7.000 de lei pentru primul copil și de 10.000 pentru următorii. Îndemnizația instituită  la inițiativa lui Ilan Șor în scopul protecţiei sociale a familiilor cu copii și stimulării creșterii natalității în oraș reprezintă o alocație suplimentară la cea oferită de stat.
Programul „Capitalul matern”, realizat împreună cu asociaţia obștească „Pentru Orhei”, și-a atins scopul, astfel încât rata natalității la Orhei a crescut cu 50% în ultimii ani. Este de menționat că în această localitate, tot la inițiativa fostului primar sunt realizate și alte proiecte pentru tinerele familii, în special cu venituri mici. Printre acestea sunt locuințele sociale, dar și magazinele sociale și farmaciile sociale, ultimele două fiind implementate și în alte regiuni ale țării, la multiplele solicitări ale cetățenilor
Amintim că, alocația orașului Orhei pentru nou-născuți  se acordă familiilor  din Orhei care întrunesc următoarele condiții: familiile/părinții care au viza de reședință și au locuit nu mai puțin de 12 luni până la nașterea copilului în municipiul Orhei, cu condiția că născutul a fost înregistrat la OSC, iar alocația a fost solicitată în termen de maxim 6 luni de la nașterea copilului. Cererile de solicitare a indemnizației pot fi depuse la Primăria municipiului Orhei, Biroul de informare, pe numele viceprimarului pentru probleme sociale.
Programul, care are drept scop sprijinirea tinerelor familii și, respectiv, creșterea natalității, este o premieră pentru Republica Moldova, dar face parte dintr-o strategie mai amplă dezvoltată de autoritățile locale de la Orhei pentru modernizarea localității și îmbunătățirii condițiilor de trai. Pentru copiii la Orhei sunt modernizate capital grădinițele, fiind implementat și un sistem nou de alimentație de tip catering, astfel încât bucatele sunt preparate în condiții de restaurant și corespund celor mai înalte standarde în domeniu.
Partidul Politic ȘOR vrea sa implementeze aceste proiecte extrem de utile pentru cetățeni în toată țara, dar deocamdată inițiativele sale nu sunt susținute de majoritatea parlamentară.
Total
0
Shares
Total
0
Share