Mâna dreaptă a lui Năstase se lasă de România: “Eu nu sunt român, bineînțeles!”

Slusari, Alexandru Slusari, vicepresedintele Platformei DA, Platforma DA, Slusari despre unire, Slusari despre unionisti, Andrei Nastase, Alexandr Slusari, PPDA, ACUM, Nastase despre unionisti, Nastase cetetan de onoare al Iasului

În timp ce șeful Platformei DA, Andrei Năstase, se laudă pe facebook că a fost numit cetățean de onoare al unor orașe din România, mâna sa dreaptă, Alexandr Slusari, a scris respicat pe profilul său că nu este român și nici cetățenia României nu o are.

“Eu nu sunt român și, bineînțeles, nu am nici cetățenia României.” se spune în mesajul lui Slusari. În același mesaj, Slusari a spus că dacă ar fi fost român, atunci vota la alegerile europarlamentare pentru candidații PNL.

Unii internauți l-au criticat pe Slusari și Platforma DA pentru faptul că fac propagandă pentru PNL, fiind de părerea că cetățenii Republicii Moldova care au și cetățenia României, ar trebui să voteze pentru partidul fostului Președinte al României, Traian Băsescu. Serj Bargan a scris într-un comentariu că PNL probabil a făcut multe doar că pentru cei din Platforma DA și PAS, dar pentru majoritatea moldovenilor din diaspora, ceva concret a făcut doar Traian Băsescu.

Internauții critică Platforma DA

Spre deosebire de Slusari, Andrei Năstase a declarat de mai multe ori în spațiul public că este român. Și asta mai ales după ce amicul său politic din Iași l-a numit cetățean de onoare al orașului. Acest pas făcut de edilul din Iași a stârnit nedumerirea unor internauți, care s-au întrebat cine o mai fi “Prostul Iașului”, făcând astfel aluzie la Andrei Năstase. Alții l-au îndemnat ironic pe Năstase să-și aducă familia acasă pentru a se bucura și pentru a beneficia de legile propuse de către deputații blocului ACUM.
Prostul Satului, Andrei Năstase, prost, Platforma DA, PPDA, Maia Sandu, blocul ACUM, ACUM, PAS cu DA

 

Totuși Năstase nu este consecvent atunci când vorbește despre românism și unirea cu România. În august 2018, acesta fiind întrebat de postul de televiziune rusesc, Rain TV, dacă e adevărat faptul că ar fi un politician proromân care, după ce va veni la putere, va da start Unirii R. Moldova cu România, Andrei Năstase a declarat:

„Aiureli! Nu este adevărat!”, a răspuns Năstase jurnalistului rus.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share