Politic

Mandatul actualului Parlament ar putea fi prelungit cu 60 de zile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Urmare a instituirii Stării de urgență în Republica Moldova, mandatul actualului Parlament ar putea fi prelungit cu 60 de zile.

Astfel, potrivit art.11 din Legea nr.212/2004, în perioada stării de urgenţă, de asediu sau de război, Parlamentul nu poate fi dizolvat, iar mandatul se prelungeşte prin lege organică, în conformitate cu art.63 din Constituţie.

În ordinea stabilită de art.63 din Constituție, Parlamentul este ales pentru un mandat de 4 ani, care poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă.

Amintim că, la propunerea Guvernului Republicii Moldova, Parlamentul a aprobat unanim hotărârea cu privire la instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Măsurile ce urmare a fi aplicate vor fi aprobate de către Comisia excepțională, hotărârile căreia vor fi publicate pe pagina web a Monitorului Oficial – www.monitorul.md

Potrivit hotărârii privind instituirea Stării de urgență, Comisia are mai multe drepturi de intervenție în mediul privat și public, însă doar în scopul combaterii pandemiei de Covid-19.

loading...

Comments are closed.