Alte știri

Maratonul vaccinării de la casă la casă. 15 echipe mobile au vaccinat populația împotriva COVID-19, în satele din raionul Cimișlia

Pinterest LinkedIn Tumblr

15 echipe mobile, formate din 35 de voluntari ai Asociației studenților și rezidenților de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, au mers din casă în casă, în comuna Gura Galbenei, din Cimișlia, pentru a informa locuitorii despre beneficiile vaccinării împotriva COVID-19, totodată, vaccinând doritorii de a-și proteja sănătatea.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel de Maratoane ale Vaccinării vor continua în toată țara. În total, pe parcursul zilei de 5 iunie, au fost vaccinate în jur de 270 persoane și informate circa 2.000 de persoane. Proiectul de organizare a echipelor mobile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 se desfășoară cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și UNICEF Moldova. În cadrul acțiunilor de informare și imunizare au fost implicate și autoritățile publice locale, lucrătorii medicali din localitate, precum și secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

„Mulțumim UNICEF si OMS Moldova pentru suportul acordat, atât tehnic și logistic, precum și tuturor celor implicați în acest exercițiu. Prin astfel de acțiuni ne propunem să creştem acceptabilitatea vaccinării în rândul populației. Oamenii care nu au posibilitate să meargă la medicul de familie pentru vaccinare, s-au bucurat că au această posibilitate de a se vaccina împotriva COVID-19 la domiciliu”, a spus secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început la data de 2 martie în Republica Moldova. Până în prezent, 469665 de doze de vaccin au fost administrate în Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.