Actual

Marcel Spatari, despre Inspectoratului Social: Ei vor avea dreptul de a sancționa administrativ, adică de a aplica amenzi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul muncii Marcel Spatari confirmă că Inspectoratul Social de Stat a fost creat pentru a instituit un control mai riguros asupra ajutoarelor sociale, acordate cetățenilor. În cadrul unei emisiuni la Radio Moldova, ministrul a precizat că inspectorii din cadrul acestei entități vor putea aplica și amenzi.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„În sistemul de ajutoare sociale, în ultimii ani, s-au constatat mai multe nereguli. Noi avem o instituție, Inspecția Socială, care face controale în domeniul asistenței sociale, însă această instituție poate doar veni cu un raport în urma acestor controale, nu are atribuția de a constata contravenții administrative și de aplica sancțiuni. De aceea, ca să ne asigurăm că banii pe care îi acordăm beneficiarilor de alocații ajung unde trebuie, avem nevoie de un control mai riguros (… ) Este vorba de a lărgi atribuțiile, ei vor avea dreptul de a sancționa administrativ, adică de a aplica amenzi”, a declarat Spatari.

Amintim că majoritatea parlamentară PAS a aprobat instituirea Inspectoratului Social de Stat, scopul căruia este de a verifica persoanele care primesc ajutor social de stat, dar și organele care acordă acest ajutor. Potrivit proiectului de lege, Inspectoratul Social de Stat va fi în subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Pentru implementarea proiectului este nevoie de resurse suplimentare din bugetul de stat în sumă totală de 1,1 milioane de lei. Persoanele care au prezentat informații eronate sau incomplete în cererea de acordare a asistenței sociale riscă amenzi de până la 2500 de lei. Neprezentarea în termen de 10 zile, de către beneficiarul de ajutor social sau ajutor pentru perioada rece a anului, asistentului social comunitar, a informației privind schimbarea locului de trai ar putea fi amendată cu până la 1500 de lei.

loading...

Comments are closed.