Social

Mare tragedie într-o familie de moldoveni: Fetița lor a decedat chiar în avionul care o ducea la Viena pentru a fi operată!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tragedie în timpul zborului. O fetiţă de patru ani și jumătate a murit la bordul avionului care o ducea de la Chișinău la Viena, unde urma să suporte o operație la inimă. Incidentul a avut loc acum două zile, scrie publika.md.

Potrivit Ministerului Sănătății, fetița a fost internată la 9 octombrie, la Institutul Mamei și Copilului. Starea pacientei era gravă și avea nevoie de o operație complicată la inimă.

Intervenția nu putea fi efectuată în Moldova, aşa că părinții au apelat la o clinică din Viena, unde fetița a mai fost operată pe cord de trei ori.

Copilul a fost examinat la aeroport de o echipă de medici moldoveni care au decis că starea de sănătate îi permite să ajungă în siguranță la Viena.

În timpul zborului, copilul a început să se simtă rău, iar avionul a aterizat de urgență la Budapesta, unde medicii au încercat să-l resusciteze, dar fără succes.

Ministerul de Externe a anunțat că Ambasada Moldovei în Ungaria este în contact permanent cu părinții fetei.

„La moment misiunea diplomatică depune tot efortul pentru a urgenta efectuarea expertizei medico-legale, care se cere pentru a transporta ulterior corpul neînsuflețit a cetățeanului Republicii Moldova spre Chișinău”, a spus Valeriu Rusu, consilierul ministrului de Externe

O comisie de experți formată de Ministerul Sănătăţii va examina cazul.

 

loading...

Comments are closed.