Marea Britanie anunță un acord cu Turcia pentru combaterea fluxului de imigranți ilegali

Londra a anunţat că a încheiat un acord cu Ankara în încercarea de a încetini fluxul de imigranţi ilegali care trec prin Turcia în drum spre Europa, inclusiv prin operaţiuni comune ale poliţiei împotriva reţelelor de contrabandişti şi comerţului cu piese de ambarcaţiuni, scrie Agerpres.ro

Având în vedere că problema migraţiei ilegale ocupă un loc important pe agenda politică din Marea Britanie înaintea alegerilor preconizate pentru anul viitor, guvernul a declarat că va sprijini un nou centru de poliţie turc care să se bazeze pe cooperarea existentă în domeniul aplicării legii.

Centrul se va concentra pe combaterea imigraţiei ilegale organizate prin îmbunătăţirea schimburilor de informaţii între cele două naţiuni.

Datele vamale vor fi schimbate mai rapid în cadrul noului memorandum de înţelegere, a precizat marţi executivul britanic într-un comunicat.

„Parteneriatul nostru cu Turcia, un prieten apropiat şi un aliat, va permite agenţiilor noastre de aplicare a legii să colaboreze la această problemă internaţională şi să abordeze lanţul de aprovizionare cu ambarcaţiuni mici”, a declarat ministrul de Interne britanic, Suella Braverman.

Total
0
Shares
Total
0
Share