Alte știri

Marea Britanie este interesată de procesul de reglementare a conflictului transnistrean

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, E.S. Steven Fisher, însoțit de coordonatorul de programe al Ambasadei. Fiind o primă întâlnire între cei doi oficiali, aceștia au făcut un amplu schimb de opinii privind situația curentă, perspectivele Pachetului Berlin Plus, respectarea drepturilor omului în regiune, situația pe dimensiunea de securitate.

Viceprim-ministra a menționat despre ultimele evoluții dictate de pandemia Covid-19, accesul la asistență medicală a cetățenilor Republicii Moldova din regiunea transnistreană, instalarea a peste 20 de posturi ilegale în Zona de Securitate prin acțiunile unilaterale ale Tiraspolului sfidând libera circulație și drepturile omului. Totodată, Cristina Lesnic a subliniat că este în dialog cu actorii din formatul 5+2 și partenerii interesați în promovarea drepturilor omului și că rămâne deschisă pentru dialog.

Părțile au discutat viitorii pași în procesul de soluționare a conflictului transnistrean, inclusiv din perspectiva eventualei asistențe prin intermediul programelor de asistență bilaterală oferite Republicii Moldova de către Guvernul britanic.

În context, Excelența sa, Ambasadorul Steven Fisher a exprimat interesul Marii Britanii pentru procesul de reglementare a conflictului transnistrean și dimensiunea de securitate.

loading...

Comments are closed.