Externe

Marea Britanie vine cu un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Marea Britanie a impus noi sancțiuni împotriva Federației Ruse. Lista a fost extinsă cu peste 370 de nume noi. Printre cei vizați sunt mai multe persoane din anturajul lui Putin. În listă se regăsește fostul premier și președinte rus Dmitri Medvedev, ministrul Apărării Serghei Șoigu și Konstantin Ernst, directorul postului de televiziune Pervîi Kanal, relatează Reuters, citat Realitatea.md

Averea cumulată a rușilor vizați de noua rundă de sancțiuni anunțată de Marea Britanie se ridică la peste 100 de miliarde de lire sterline.

Toate persoanele vizate în această listă de sancțiuni nu vor putea păși pe teritoriul Marii Britanii, iar toate activele lor care sunt păstrate în țara respectivă vor fi înghețate.

Mergem mai departe și mai rapid decât oricând pentru a-i lovi pe apropiații lui Putin, de la oligarhi importanți, prim-ministrul său până la propagandiști care răspândesc minciunile și dezinformările sale”, a declarat pe Twitter ministrul de Externe din Marea Britanie, Liz Truss.

Ea a mai precizat că guvernul condus de Boris Johnson a impus deja peste o mie de sancțiuni începând cu 24 februarie.

La începutul războiului din Ucraina Boris Johnson, a avut un discurs în Parlamentul britanic, unde a declarat că Londra va interzice Aeroflot, cea mai mare companie aeriană rusă, să mai opereze în Marea Britanie.

Pe 25 februarie 2022, de la ora 11.00, ora Moscovei, a fost introdusă o restricție privind utilizarea spațiului aerian rusesc pentru zborurile avioanelor deținute, închiriate sau operate de o persoană asociată cu Regatul Unit sau înregistrată în Marea Britanie, către puncte de pe teritoriul Federația Rusă, inclusiv zborurile de tranzit prin spațiul aerian al Federației Ruse.

Măsura a fost luată în conformitate cu prevederile acordului interguvernamental privind serviciile aeriene dintre Rusia și Marea Britanie, ca răspuns la deciziile neprietenoase ale autorităților aviatice din Marea Britanie cu privire la restricția asupra zborurilor regulate ale aeronavelor deținute, închiriate sau operate de o persoană asociată cu Rusia sau înregistrat în Rusia, se arată într-un comunicat al ministerului de Externe rus.

loading...

Comments are closed.