Alte știri

Maria Britanie scoate carantina pentru călătorii veniți din aproximativ 70 de țări și teritorii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Măsurile de carantină pentru cei care călătoresc în Marea Britanie din aproximativ 70 de țări și teritorii, inclusiv Franța și Italia, nu se mai aplică începând de astăzi, pentru a stimula industria aeriană și a turismului.

Cei care sosesc din țările cu risc mai mare vor trebui în continuare să se auto-carantineze timp de 14 zile, dar multe destinații populare sunt acum scutite, ceea ce înseamnă că milioane de britanici sunt capabili să își ia vacanța de vară fără a mai fi nevoiți să stea acasă la întoarcere.

Aeroporturile britanice au impus măsuri de siguranță, cum ar fi ecrane de tip perspex, purtarea obligatorie a măștilor, stațiile de dezinfectare a mâinilor și instalațiile de spălare a mâinilor pentru a opri răspândirea virusului.

Dar este probabil ca zborurile să rămână mult sub nivelurile obișnuite, iar șeful Gatwick, cel de-al doilea aeroport cel mai aglomerat din Londra, a declarat pentru Reuters că speră că posibilitatea de călătorie fără carantină va fi extinsă la alte destinații.

„Ceea ce ne-am dori să vedem la sfârșitul lunii, când va fi următoarea revizuire, este și piața portugheză deschisă”, a declarat Stewart Wingate, șeful executiv al Gatwick.

„Ne concentrăm absolut pe piețele europene, deoarece asta ne va ajuta să creăm volum în timpul verii și să protejăm cât mai multe locuri de muncă la Gatwick anul acesta”, a mai spus acesta.

Sursa: Reuters.com

ULTIMA ORĂ // Guvernul Ion Chicu a obținut 30 de milioane de EURO de la UE

loading...

Comments are closed.